Porastao profit Čajna mobajla

Bez autora
Oct 21 2011

Profit Čajna mobajla, najveće svetske kompanije u telefoniji gledano prema broju pretplatnika, porastao je za devet meseci ove godine za 5,4 odsto uprkos oštroj konkurenciji. Čajna mobajl je danas objavio da je za period od početka godine do kraja septembra ubeležio profit od 92 milijarde juana (14,4 milijarde dolara).Prihod jedne od tri kineske državne telekomunikacione kompanije je u istom periodu povećan 8,8 odsto, na 383,8 milijardi juana (60 milijardi dolara).

Porastao profit Čajna mobajlaProfit Čajna mobajla, najveće svetske kompanije u telefoniji gledano prema broju pretplatnika, porastao je za devet meseci ove godine za 5,4 odsto uprkos oštroj konkurenciji.

Čajna mobajl je danas objavio da je za period od početka godine do kraja septembra ubeležio profit od 92 milijarde juana (14,4 milijarde dolara).

Prihod jedne od tri kineske državne telekomunikacione kompanije je u istom periodu povećan 8,8 odsto, na 383,8 milijardi juana (60 milijardi dolara).

Rast profita Čajna mobajla je usporio, odnosno više nije dvocifren, od kako su 2008. u od strane vlade usmeravanoj reorganizaciji telefonskih kompanija osnovane tri grupe od kojih svaka radi i u mobilnoj i u fiksnoj telefoniji.

Na kraju septembra Čajna mobajl je imala 633,5 miliona pretplatnika, za tri procenta više nego na kraju juna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik